FAALİYETLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

FAALİYETLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

FAALİYETLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Feyyaz Bilim ve Gelişim Derneği olarak Büyükçekmece ve Pendik’teki çalışma ofislerimizde, editör ve teknik heyet kadrosuyla internet alanında hizmet vermekteyiz. 2002 yılında faaliyete başlayan bu hizmetlerimiz, ciddi bir ihtiyaca cevap verdiği için kısa zamanda devasa bir araştırma merkezi konseptine sahip oldu.

 

Neler Yapıyoruz?

Sizlerden gelen soruları cevaplamak, talepleri yerine getirmek, uzmanlık gerektiren konularda ilmi heyetimiz ile toplantılar yapmak, video ve animasyon çalışmaları hazırlamak, yapılan çalışmaları diğer dünya dillerine tercüme etmek yaptığımız faaliyetlerin temelini oluşturuyor.

 

Bu çalışmalarımız neticesinde şimdiye kadar milyonlarca insanla muhatap olundu, sorularına cevaplar verildi. Hazırladığımız videolar tüm dünyada milyonlarca muhtaç gönle ulaştı. Bu çalışmaların bazıları başta İngilizce olmak üzere Almanca, Rusça, Azerice, Çince, Felemenkçe, Danca, Kürtçe, Arapça, İspanyolca, Yunanca, Bulgarca ve en sonunda Afrika kıtasının özel dili olan Swahili gibi dillere de tercüme edildi.

 

Sitelerimizin ürettiği çalışmalar, günlük olarak ortalama 700.000 tekil kullanıcıya ulaşmaktadır. Ayrıca sitelerimizin günlük ortalama 1.500.000 kadar sayfası ziyaret edilmektedir. Sitelerimize ve çalışmalarımıza her gün dünyanın ortalama yüz yirmi ayrı ülkesinden girilip istifade edilmektedir. Ayrıca üretilen çalışmalar, maddi destek gözetmeksizin her kesimin istifadesine sunulmaktadır.

 

Yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle ilgili detaylı bilgiyi sitemizdeki internet çalışmaları ve video-seslendirme çalışmaları bölümlerimizden öğrenebilirsiniz.

 

Geleceğe Yönelik Projelerimiz Neler?

İnternet sitelerimizin tüm dünya dillerinde yayın yapması,

Sitelerimizin yeni teknolojilere hazır bir halde yenilenmesi,

Risale-i Nur ile ilgili PC, Mac, Linux ve mobil uygulamalar hazırlanması ve bu uygulamaların Risale-i Nur içerikli sitelerimizle senkronize halinde çalışması,

Tüm soru ve cevaplarımızın başta Türkçe olmak üzere, tüm dünya dillerinde sesli ve görüntülü olarak yayına sunulması,

Genel imani ve İslami sunumlar, broşürler hazırlayıp siteden sunum ve dağıtım için istifadeye sunmak,

Tüm web sitelerimizin mobil uygulamalarının hazırlanması,

Feyyaz.tv sitemizin Almanca versiyonunu yayın hayatına geçirilmesi,

Engelli kardeşlerimize uygun içerikleri sunabileceğimiz bir site hazırlanması,

Bunların yanında feyyaz.tv sitemizde yayınladığımız iman esaslarına dair tüm video çalışmalarımızı tamamlayıp, sosyal hayata dair faydalı video çalışmaları yapmak istiyoruz. Ayrıca Allah izin verirse mevcut videolarımızın da yabancı dillerde izlenilmesi için alt yazı çalışmaları yapmaktayız. İngilizce ve Arapça başta olmak üzere diğer dünya dillerine çevirmeyi düşünüyoruz.

“Kur’an tefsiri” ve “Hadis dersleri” adı altında seminer programları oluşturup, ilgili programları alanında uzman kişilere yaptırmak ve bunları ilgili sitelerimizden, canlı olarak istifadeye sunmak en büyük hedeflerimizdir.

Cenab-ı Hak bizleri muvaffak eylesin. Âmin.