Feyyaz Bilim ve Gelişim Derneği - İnternetin güvenli limanı

Arayacağın kelimeleri yaz

Blog

DEPREM Yardım Kampanyası

DEPREM Yardım Kampanyası

 

Muhterem ve kıymetli mensuplarımız;

Merkezi Kahramanmaraş vilayetimiz olan 7.4 büyüklüğünde çok şiddetli ve dehşetli bir afet ve depremle sarsıldık. Bu deprem, İzmit Gölcük depreminden daha şiddetli ve yıkıcı bir felakettir. Allah milletimizin yardımcısı olsun. Rahmetiyle ve inayetiyle muamele buyursun. Amin…

Bu gibi felaketlerde, malları ve servetleri gidenlerin kaybettikleri, sadaka ve hayır hükmüne geçer. Afetten dolayı vefat edenler ise, durum ve vaziyetlerine göre inşallah manevi şehadet ile taltif edilirler. Kusurlu ve günahkârların affına sebebiyet verir ve keffaretü’z-zünubdur. Masumlar ve mazlumlar için ise makamlarının yükselmesine, cennet ile müjdelenmelerine vesiledir.

Rabbimizden niyazımız şudur ki; içinde bulunduğumuz üç aylar hürmetine şuan zor durumda olan, göçük altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize inayetiyle muamele etsin. Vefat edenlerimize Allah rahmet eylesin, makamları ve mekânları cennet olsun. Musibetten dolayı yaralılarımıza ve hastalarımıza şifa hazinesinden acilen afiyetler nasip eylesin. Geride kalanlarına sabr-ı cemil nasip eylesin. Amin.

Kıymetli kardeşlerimiz;  bu gibi felaketlerde Suffa Vakfı olarak mutlaka bizlerin de üzerimize düşeni memleketimiz, milletimiz ve camiamız adına yapmamız icap eder.

Bu sebeple;

A. Doğru ve teyit edilmiş bilgi ve gelişimleri takip etmek üzere, icramızın tensibiyle merkezi yönetim kurulu başkanlığımızca bir kriz masası oluşturduk. Bu masaya ulaşmak isteyenler için kullanılacak telefonlar;

Şehzade Mehmet Merkez: 0212 523 73 05

Yusuf Demir:                          0535 350 61 06

Yasin Çöplü:                           0531 352 46 46

B. Suffa Vakfı üzerinden depremzedelere ve camiamızdan zarar görmüş kardeşlerimize ve hizmet mekânlarımıza nakdi olarak yardım etmek isteyenler için hesap numaralarımız;

Hesap Sahibi: Suffa Vakfı

TL için:        IBAN TR91 0021 0000 0000 1792 4000 05

Dolar için:  IBAN TR29 00010 0048 859 1146 2750 03

Euro için:    IBAN TR64 0021 0000 0000 1792 4001 03

C. Ayni yardımlar için; daha evvelki felaket zamanlarında olduğu gibi; diyanetin organizasyonu üzerinden her türlü ayni bağışlarımızı yapabiliriz. Zira bu bağışları ve ayni yardımları kolaylıkla ve en yakın tarzda kavuşturmamız için diyanet daha şümullü ve daha organizeli çalışmaktadır. Çünkü camiler müftülük ve tüm diyanet görevlileri bu hususta seferber olmaktadırlar.

Bu vesileyle; Kahramanmaraş merkezli bu ağır ve yıkıcı felakete maruz kalmış kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza dua edelim, Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele edip, en az zayiatla kurtulmamızı müyesser eylesin.

Bu musibetten dolayı yekvücut organize olarak canhıraş çalışan devlet adamlarımıza, etkili ve yetkili kurumlarımıza ve onların yöneticilerine ve mensuplarına gayret, metanet ve muvaffakiyetler versin.

Ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle ağır felaketler ve musibetlerle imtihan eylemesin. Amin.

Suffa Vakfı İcra Heyeti
06/02/2023